Двете дами разказаха за новото си предаване в ефира на Нова пред Vesti.bg

Лора Крумова и Галя Щърбева се завръщат в ефира на Нова. Популярните водещи подготвят напълно ново предаване, при което телевизията отива при хората - предаването ще се излъчва на живо от един от най-големите столични молове. Новият за страната подход при реализацията му ще даде възможност на зрителите сами да участват в създаването на някои от рубриките. Ето какво разказаха за предаването Лора Крумова и Галя Щърбева пред Vesti.bg

Дами, готови ли сте за ефир и кога да очакваме старта на предаването?
Галя:
Вече усилено работим, събираме се с екипа, мислим по различни идеи и ги реализираме една по една. Може да се каже, че сме в пълна бойна готовност. Готвим се да стартираме в началото на март. В момента се изгражда студиото ни в мола, което е доста голямо и с прекрасен декор.

Лора: То ще е постоянно позиционирано там и освен като студио, през седмицата ще го използваме и за по-интерактивни срещи със зрители, за събития, свързани с предаването.

Как се спряхте на тази концепция и защо решихте да снимате в мол?
Лора:
Основното, което искаме да направим, е да излезем от малката рамка на тв студиото, за да бъдем на мястото, където се случват нещата. Избрахме мола, защото той вече отдавна не е само съвкупност от магазини, превърнал се е в място за срещи и социални контакти, в него кипи истинският живот. 

Галя: Основната ни идея е, че ще сме сред хората и ще ги направим свидетели на това как се прави телевизия. Телевизия на живо в специално изградено за това студио не е правена до момента и се надяваме с това да поставим едно ново начало.

Как точно ще се включват хората?
Галя:
Зрителите ще могат да видят студиото и то не само по време на ефир, когато се снима самото предаване, но и през седмицата. Те ще имат възможност да надникнат в кухнята на телевизията, да видят това, което обикновено стои зад кадър, а пък е интересно за хората.

Лора: Става въпрос за контролиран достъп все пак. Не си представяйте, че всеки ще може да влиза и да излиза, когато си пожелае. Но ще има сегменти, в които за определени гости и по определени теми обикновените хора, които да кажем в момента минават оттам, ще вземат отношение.

Галя: Имаме няколко рубрики, които ще се снимат на различни места в мола – в киното, на картинга, в ресторанти и по този начин пак ще сме много близо до хората. Те от естествен декор ще се превърнат в участници, тъй като камерата ще отива при тях, с тяхно съгласие, разбира се.

Избрали сте интересни ко-водещи. Кажете ни повече за рубриките и хората, които ще ги подготвят.
Галя:
Имаме няколко интересни лица, които ще водят определени рубрики. Здравното риалити с д-р Мирослав Ненков ще показва живота по етажите на ВМА, в което бившият здравен министър ще бъде и водещ, и пътеводител по време на снимките.

Лора: Вече сме заснели няколко епизода от здравното риалити, в които д-р Ненков ни среща със свои колеги, показва ни и смешната, и тъжната страна на това, което се случва в ежедневието им в рубриката „Без упойка”.

Галя: Другото име е на Красимир Боев, който ще прави социални експерименти. Той е много добър журналист и човек с нестандартно мислене, който има опит в подобни експерименти. Много е провокативен в темите, които измисля.

Лора: Идеята на тези експерименти е да показват различни явления, типични за нашето общество. Те ще бъдат коментирани впоследствие в студиото с гости, ще анализираме самия социален експеримент и какви тенденции създава той в обществото ни в рубриката „Анализирай това”.

Цялото интервю с Лора Крумова и Галя Щърбева пред Vesti.bg четете тук