Социалният експеримент стартира на 17 март

„За последните пет години форматът „Женени от пръв поглед” е първата истински нова концепция за предаване на световния телевизионен пазар. Идва от Дания, която е известна с новаторските експерименти в телевизията и за много кратко време стана хит в САЩ, Германия и други държави. Щастлив съм, че за пореден път Нова е телевизията, която въвежда в България най-модерното и различно предаване, което ще преобърне много от традиционните представи на зрителите за това, което ще гледат по телевизията,” заяви програмният директор на Нова Антоний Мангов на пресконференция в обредния дом в Красно село. По време на събитието продуцентът на формата Витомир Саръиванов от Old School, специалистите по matchmaking и семейният терапевт на трите двойки разкриха същността на уникалния социален експеримент, който стартира на 17 февруари от 21.00 ч. по Нова.

Предаването проследява семейния живот на три двойки, събрани от екип експерти на принципа на професионалния matchmaking. Участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е избраният за тях партньор, не знаят дори името му до деня на тяхната сватба.  Двойките не се състезават, не получават награда и хонорари за участието си. Единствената цел на всички е действително да открият любовта и да останат заедно след края на експеримента.

Участниците са мъже и жени с напрегнато ежедневие, които по една или друга причина не са успели да открият перфектния партньор. Готови са да поверят съдбата си в ръцете на специалистите, които да намерят идеалния кандидат за тях сред стотици претенденти, изцяло на базата на строгите критерии на професионалния matchmaking. Психолог, сексолог, двама matchmaking експерти и духовен съветник са заложили на карта своя професионализъм - ако двойките се впускат в предизвикателството на живота си, то за специалистите това предизвикателство е свързано с огромна професионална и лична отговорност. Затова форматът предполага екипът да продължи да помага на двойките и след края на предаването.  

„Женени от пръв поглед” няма нищо общо с известните досега формати. Предаването е близък до научното телевизионен експеримент, чиито характеристики най-много се покриват с документален сериал. Двойките сключват официален, действащ пред закона брак, а техните взаимоотношения следват естествения си ход. Приказката започва със сватба, продължава със сватбено пътешествие, след което идва ежедневието - двойките се събират под един покрив и започват да разкриват и най-дребните детайли от навици, характери и продпочитания. В продължение на 12 епизода се запознават с роднините и приятелите си, а всяко ново предизвикателство, което живота им поднася, ги приближава все повече до отговора на въпроса „ще останат ли заедно”.

„Женени от пръв поглед” ще се излъчва седмично, като всеки епизод проследява паралелно развититето на връзките и на трите двойки. Развръзката на социалния експеримент е в последния епизод, когато младоженците трябва да вземат ясно решение - дали ще останат заедно като семейство, или ще се разделят. 

„Женени от пръв поглед” тръгва в ефира на Нова на 17 март от 21.00 ч.