Продуцентът Витомир Саръиванов и водещата Ани Цолова се хванаха на бас, че след една година една от двойките в „Женени от пръв поглед” по Нова ще има дете

Продуцентът на „Женени от пръв поглед” Витомир Саръиванов и водещата на „Здравей, България” Ани Цолова  се хванаха на бас, че след една година една от двойките в уникалния социален експеримент в ефира на Нова ще има дете. „Готов съм да се хвана на бас, аз обикновено ги печеля”, подчерта Саръиванов с усмивка, представяйки концепцията на формата. 

Водещият Виктор Николаев се изненада не по-малко от факта, че младоженците се запознават и виждат за първи път на собствената си сватба и това е началото на експеримента, а не логичният му финал. За разлика от други предавания, свързани с намиране на подходящ партньор, „Женени от пръв поглед” започва там, където останалите завършват. Двойките нямат право да избират партньора си, а се доверяват безрезервно на екип от петима професионалисти в различни области, които заедно определят трите идеално пасващи си двойки на базата на строго научни критерии. Част от въпросниците и тестовете са използвани от специалните служби по света за създаване на профили. 

Най-задаваните въпроси, свързани с предаването, са за химията между двама души и възможността тя да се постигне по научен път. „Всъщност химията и привличането между двама души представя комплексен, дълбок и прекрасен процес”, отбеляза семейният терапевт Милена Каменова, която е единият от експертите в предаването. „Този телевизионен експеримент прави следното допускане - на базата на добро пасване може да възникне както близост, така и привличане. За добър match или пасване може да се говори, когато двама души имат съвпадение на ниво ценности, темперамент, разбиране за живота, но също така имат различия, които да ги правят любопитни”, уточни семейният терапевт.
 
Терминът matchmaking означава „намиране на най-доброто съответствие”. Може би най-успешната дума, с която може да се замени на български, е сватовници, заявиха пред Нова експертите Радослава и Румен Карамихалеви. Любопитна подробност е, че двамата специалисти са се срещнали именно на принципа на професионалния matchmaking и са двойка не само в професията, но и в живота.
 
„1000 души се записаха за участие в първия етап на кастинга за „Женени от пръв поглед”, без да знаят, че трябва да сключат граждански брак”, заяви още Витомир Саръиванов. „Във финалния етап на кастинга имахме две групи по 15 жени и 15 мъже, които научиха какво предстои. Нито един не се отказа от участие”, добави той. Повече за социалния експеримент гледайте във видеото.

„Женени от пръв поглед” стартира на 17 март от 21.00 ч. в ефира на Нова.