В предаването от 17 март по Нова ще участват три двойки, избрани измежду 1000 желаещи на принципа на matchmaking

Какви са първите 1000 българи, осмелили се да участват в социалния експеримент „Женени от пръв поглед”? Най-голямата изненада е, че това са млади, добре изглеждащи хора, всеки със своите успехи в сферата, в която се изявява. Преобладаващо кандидатите са под 35 години, живеят в София, но са от различни градове. Животът и динамиката на големия град дотолкова ги е погълнал, че не успяват да намерят половинката си. Повечето от тях имат профила на успелите - държат на стабилността, но едновременно с това са склонни да поемат рискове по пътя към целта. 

„Този кастинг затвърди едно мое наблюдение – българите са уникални и са великолепни телевизионни герои. Нашите колеги в цяла Европа могат само да мечтаят за толкова цветни участници”, коментира продуцентът Витомир Саръиванов.

През одобрението на петимата специалисти минават три двойки, които в първия епизод на предаването си казват заветното „Да” пред олтара, без да са се виждали никога преди това. За разлика от всички останали страни, където форматът е реализиран, у нас нито един от финалистите не се отказва и експертите избират три двойки от пълния брой - 30 желаещи.

„Държа да подчертая, че в този финален списък с кандидати отсъстваха обичайните златотърсачки и онези, които са готови на всичко, за да застанат пред камерата. Тоест това бяха 30-те наистина най-добри, най-смели и най-убедени в желанието си да се обвържат кандидати. Фактът, че никой от тях не се отказа, доказва, че екипът и експертите са свършили чудесна работа – както по разясняването на идеята на предаването, така и в създаването на взаимно доверие. Другият извод е, че българинът е много по-отворен, по-смел и дори по-безразсъден от европейците”, споделя учудването си Витомир Саръиванов.

Изборът на перфектните двойки е повече от труден и не минава без спорове между експертите Румен и Радослава Карамихалеви. „Едната от трите двойки има перфектно покритие и много голям потенциал за съвместно развитие. Втората също е с много висок коефициент на съвместимост по всички основни критерии, макар да има заложени подводни течения. Третата двойка, която възбуди най-много дискусии помежду ни, е от две много силни личности, „два остри камъка”. 

Предизвикателството пред тях е да успеят да намерят точния баланс между егото и общите ценности, за да поставят основите на силна и трайна връзка. Всъщност перфектно съвпадение в живота почти никога няма. Има оптимална съвместимост, а останалото е въпрос на ежедневна съвместна работа от страна и на двамата партньори. Стойностната връзка постоянно трябва да се надгражда и развива”, обобщават експертите.

Какво очаква трите двойки, зрителите ще видят в „Женени от пръв поглед” на 17 март от 21.00 ч. по Нова.