Отговора търси Марина Стоименова тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова

Защо се оказахме неподготвени за снежното бедствие? Отговор на този въпрос търси Марина Стоименова тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова.

Общо над 33 милиона лева допълнително трябват за преодоляване на щетите от зимата. 24 милиона лева от тези пари са за укрепване на свлачищата и разчистване на пътища. Допълнително само за Смолянска област трябват 6 милиона лева, за да се компенсират щетите от снега.

Оказва се, че машините, които държавата и общините са предвидили в началото на сезона, на практика не стигнаха доникъде. Наложи се мобилизиране на техника от цялата страна, а оттам дойдоха и допълнителните разходи, които пак ще платят данъкопалтците, в това число и онези, които бедстваха в Родопите. И понеже плащането на щети е извънредно и непланирано, няма обществени поръчки и договори и вероятно това ще излезе и доста по-солено на данъкоплатците и бедстващите.

Защо се стигна до това да плащаме за щети вместо пътните фирми да си свършат работата?  Отговорът на този въпрос гледайте тази неделя от 19.30 ч. в Темата на Нова.