Какво предизвиква сълзите на известния кулинар, ще разберем тази вечер от 21.00 ч. по Нова

Тази вечер шеф Манчев ще разкрие своята непозната страна в епизод на „Кошмари в кухнята” по Нова. Зад имиджа на безкомпромисен професионалист и строг мениджър, този път известният кулинар ще разкрие цялото си сърце, желание и опит, за да вдигне на крака заведението, от чийто успех зависи съдбата на една самотна майка и болното й момченце.

Историята на варненския ресторант „Мистрал“ може да запълни страниците на класически роман. Всичко започва преди година и половина, когато Веселка решава да наеме ресторант „Мистрал“. Собствениците му решават да заминат за чужбина и продават двустайното апартаментче над заведението, а самият ресторант дават под наем. Веселка, която до тогава работи като готвач в ресторанта, тегли огромен кредит, с който купува жилището и без грам управленски отпит наема „Мистрал“.  След огромния финансов риск, жената разбира, че започва всеки месец с минус 4 000 лв. Парите не стигат, защото клиентите намаляват непрекъснато.

Наемането на заведението е игра ва банк, но не е хазартен ход, нито стремеж за бързо и лесно забогатяване. Истината е, че бившата готвачка, сега управител, е самотна майка, която търси вариант да живее там, където работи. Десетгодишното й момченце има мускулно заболяване и трудно се движи, затова е и на индивидуално обучение. Детето не може без постоянна грижа. В тази борба за оцеляване, самоотвержено помага 21-годишната сестра Памела. Освен че работи като сервитьор в ресторанта до обяд, момичето води малкия всеки следобед до център за рехабилитация, помага му за упражненията, приготвя го за лягане.

Тежката семейна картина се допълва от факта, че  единствената възможност за семейното оцеляване – ресторант „Мистрал” затъва. Единственото, което задържа ресторанта на повърхността са  хората, които идват на обяд, защото харесват гозбите на Веселка. Храната от свободната консумация, обаче се приготвя от готвачка, която се съобразява с остарели и съмнителни  практики, останали още от предишните собственици на заведението. 

Гледайте този четвъртък от 21.00 ч. западен вятър „Мистрал“ в метеорологично пролетно чудо. Вижте пълната промяна в ресторанта и какъв е неочакваният подарък, който получава смелата и трудолюбива Веселка.