Известният кулинар в „кошмарно откровен разговор” с Галя Щърбева и Лора Крумова в „Комбина”

„Кошмари в кухнята” е изключително интересно предаване, в което играя себе си”, сподели шеф Иван Манчев пред Лора Крумова и Галя Щърбева в „Комбина”. 

„Когато виждам нередности в кухнята, дезорганизация и хора, които не мислят за работата си, съм такъв”, обясни строгото си поведение в ресторантьорското риалити Манчев, но призна, че в живота си и семейството си е друг. „Голямата мръсотия и хлебарките в ресторантите са признак за липса на отговорност в работата. Това са неща, които човек вижда, но не им обръща внимание”, заяви Манчев. 

„Кошмари в кухнята” е едно огледало на хората, при които отиваме. За да върви един бизнес, трябва да го носиш вътрешно. Ако ти си добър, аз няма да отида при теб”, смята известният кулинар.  Той не крие, че е перфекционист.

Шеф Манчев поддържа връзка с всички собственици на ресторанти, които е посетил с предаването. Като пример той даде собственицата на култовия пловдивски ресторант „Чучура”. „Винаги съм готов да им помогна обаждат ми се при спешни случаи. Понякога и аз им пиша имейли, за да им напомням да не стигат пак до предишното състояние, в което бяха”,  разказа Манчев.

„Представям си перфектния ресторант с кухнята в средата, така че всички да могат да виждат какво правят готвачите. 25 години нашата професия остана скрита от очите на хората. Затова насърчавам готвачите си да излизат извън кухнята и да придобият самочувствието да говорят с клиента”.  Манчев сподели, че не го е страх, че ще му откраднат занаята.

Прочутият кулинар призна, че той също е имал „своя шеф Манчев”, който го е научил на отговорност и на тайните на ресторантьорския бизнес.

Какви гафове е правил шеф Манчев в своята кариера и какви наказания е понасял? Кой го насочил към кулинарството? И лесно ли е да управляваш ресторант заедно със съпругата си? Всичко това ще научите от разговора във видеото.