За тежкия труд на гримьорите в шоуто за преобразявания разказва Никол Станкулова в рубриката „Никол и специалистите” в „Събуди се”

Те не са магьосници, не са скулптори, не са художници.  Те са гримьорите на „Като две капки вода”. Без тях шоуто за звездни преобразявания е невъзможно.

От 2 до 5-6 часа продължава слагането на грим за даден участник в „Като две капки вода” в зависимост от сложността на образа, в който се превъплъщава. Това разказа художник-гримьорът Стиляна Узунова пред Никол Станкулова в рубриката „Никол и специалистите” в „Събуди се”. Преобразяването на Ненчо Балабанов като Прея е продължило над 4 часа, а на Милена Каменова – Маца като руския певец Михаил Боярский – 6 часа.

Процесът се усложнява, когато трябва да се правят силиконови маски, които изготвя Дани Аврамова. При този процес понякога се налага участниците „да дишат през носа чрез сламки и  да не си отварят устата в продължение на няколко часа”. Дани Аврамова се занимава със сценичен грим от 9 години и е работила за продукции като фентъзи екшъна „300”, а Стиляна Узунова  е в бранша от 12 години.

 Според Стиляна хората идея си нямат колко много от световноизвестните звезди са толкова красиви в светлината на прожекторите основно благодарение на професионалния и устойчив грим, който им се слага всекидневно.

Най-голямото предизвикателство за гримьорите на шоуто за предизвикателства обаче се оказа да запазят концентрация, докато звездите си разменят шеги в гримьорната, разкрива Стиляна.

Не пропускайте да видите новите превъплъщения в „Като две капки вода” този понеделник от 20.00 ч. по Нова.