Разследващият журналист на Нова разказа за кухнята в живота и в журналистиката в „Комбина”

„Сега работим по разследвания на кметове. Кметовете в България са много крадливи и ако зависи от мен, ще променя закона. Искат местно самоуправление и свобода, за да могат те да решават кой ще им изпълнява строителните обекти. Има около 4000 кмета в България и не можеш да сложиш на всеки полицай или ДАНС да проверява как организира обществените поръчки. И така си крадат – тоя щипне 2 милиона, оня щипне 3 милиона. Накрая така отиват 2-3 милиарда годишно”. Това сподели разследващият журналист на Нова Васил Иванов пред Лора Крумова в предаването „Комбина”.

„Ясно е кой е взривил жилището ми, но в тая държава нищо не е доказуемо. Такива са ни органите и законите”, коментира Васил Иванов случая с бомбата, избухналата на 6 април 2006 година пред входната му врата. Иванов сподели, че се е срещал с виновника след това.

„Не съм се чувствал уплашен тогава. Бил съм уплашен в други случаи, но не си спомням кога”, сподели Иванов.

По време на интервюто Васил Иванов проведе и „разследване” на една от кухните в ресторантите на мола, където се снима „Комбина”. Резултатите от него, както и какво сподели Васил за живота си извън журналистиката, гледайте във видеото.