Разказ от първо лице на Живко Константинов гледайте тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова

Изложбата „Епопея на тракийските царе" в един от най-големите световни музеи  - Лувъра в Париж, предизвика изключително разнопосочни реакции в България – от аплодисменти до освирквания.  Как бе посрещната българската експозиция във Франция, ще разкаже от първо лице журналистът  Живко Константинов тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова.

Според някои изложбата на тракийските съкровища била подредена в „килер”. Живко Константинов обаче смята, че това не е вярно.

„Изложбата беше наистина прекрасна, не знам защо по такъв начин принизиха това събитие. За пръв път България влиза в най-посещавания музей в света”, коментира Живко Константинов в предаването „Събуди се”.

По думите му на метри от главния вход туристите виждат първо „Епопея на тракийските царе”.

„Мястото е много добро. По изчисления на Лувъра около 30 000 туристи отиват специално да видят Мона Лиза. Ще влязат и в нашата зала”, смята журналистът.  Изложбата ще бъде в Лувъра близо 100 дни. Надписите вътре са на английски, френски и български.

„Много малко страни могат изобщо да си позволят на техния роден език да има надпис в Лувъра. Това е едно изключение за България”, обясни Живко Константинов.

Как бе открита престижната изложба в Париж ще видим във филма на  Живко Константинов тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова.