Провокиращ римейк на войната „Монтеки и Капулети” и рицар на бял кон, способен да съживи „Хаджи Димитър” в „Кошмари в кухнята” утре от 21.00 ч. по Нова

Епизодът на „Кошмари в кухнята” в четвъртък по Нова разказва за механа „Хаджи Димитър” в едноименния столичен квартал. От три години заведението се управлява от младото семейство на Виктор и Симона, но в ръководството са замесени самоотвержени тъща и свекърва. Първата работи като готвач на обедното меню, а втората финансира сина си и ресторанта, като помага при организирането на доставките и зареждането с продукти. Хармоничното разпределение на ангажиментите е само привидно. И двете майки не си дават сметка, че водейки студена война за това коя е по-добра, раните на „Хаджи Димитър” стават все по-дълбоки. 

Тъщата и свекървата са в надпревара коя ще помогне повече на „децата”. Всеки ден те се изправят в тиха битка, мерят знания и умения, за да си докажат колко зле се справя другата. Според тъщата Марияна свекървата Ирена не помага, купувайки преоценени продукти, с които готвачката не може да прояви кулинарната си магия. Ирена пък е убедена, че работата на сватята в кухнята не се брои за помощ, защото за нея получава заплата. Силни страсти горят и във взаимоотношенията между Марияна и зет й Виктор, който дори не разбира какво трябва да прави собственикът на един ресторант, а ангажиментите му се свеждат до това да посети заведението преди обед, да разнесе обедните доставки и да се прибере вкъщи още в ранния следобед. Мързелът и безхаберието дотолкова са превзели Виктор, че дори отговорността по събуждането на семейството е поета от тъщата Марияна. Тя всяка сутрин буди Виктор и Симона, независимо че семейството отглежда и бебе. 

Лошото управление е докарало ресторанта буквално пред фалит с неплатени наеми, а картината отвътре никак не е розова. Механата през зимата е много студена и се отоплява от малки печки, салонът за гости е мрачен, неприветлив и изпълнен с различни кухненски аромати. Пред заплахата войната на матриархата да изпепели надеждата им за бъдеще, Симона и Виктор търсят бащината подкрепа на шеф Манчев. Опитният кулинар дава да се разбере, че диагнозата е „Много баби, хилаво дете” и запретва ръкави да даде път на младите. 

Скоро Манчев разкрива, че задушаващата любов на тъща и свекърва всъщност не дава възможност на по-деликатния Виктор да се научи да отстоява решения. Симона е силна опора зад гърба му, но последните година и половина е в майчинство и не е набрала сили да удари рамо на съпруга си срещу обхваналата го апатия и обсебващата грижа на двете по-опитни майки.

Ще успее ли Манчев да укроти опърничавите дами и да ги накара да осъзнаят, че всъщност пречат и спасяването на механата е отговорност на младото семейство? Не пропускайте епизода на „Кошмари в кухнята” в четвъртък, 23 април, от 21.00 ч. по Нова.