Как ще се развият отношенията в двойките, ще разберем в следващия епизод на „Женени от пръв поглед” във вторник, 12 май, от 21.00 ч. по Нова

Опознаването на двойките в социалния експеримент „Женени от пръв поглед” по Нова продължава с изключително интензивни темпове. В този процес е неминуемо понякога да възникнат противоречия, както и да се разкрият някои неподозирани черти на партньорите. В тези моменти е необходима намесата на експертите в предаването, които следят отблизо развитието на   младите семейства.

Атанас и Антония се консултираха с доктор Румен Бостанджиев. Видният сексолог и психолог подложи двойката на тест, като накара двамата младоженци да отговарят на въпроси за съвместния си живот и да оценят връзката си. Макар че получените резултати показаха, че между двамата съществува много добра симбиоза, все пак се откроиха някои сфери, в които те има какво да подобрят. Стеснителният Наско все още има проблем с интимността, а според оценката на Антония има какво още да се желае в сексуалния им живот. След разговора с доктор Бостанджиев Антония приложи шокова терапия на съпруга си, като го заведе на кино, за да гледат „50 нюанса сиво”. Филмът скандализира Атанас, който не можа да повярва, че подобен сюжет може да се развие извън кино екрана. Въпреки това, според Антония тази прожекция повлия доста благотворно на съпруга ѝ, карайки го да се отпусне и да приеме неща, които „са нормални за 21 век”. Младата двойка направи и следващата крачка към своето семейно щастие, като се изнесе на квартира. Макар търсенето на мечтания дом да беше продължително, Антония и Атанас се съгласиха, че си е струвало. Двамата посрещнаха и първите си гости в новата си къща, а вечерта беше изпълнена с положителни емоции.

Ако консултацията при доктор Румен Бостанджиев помогна на Антония и Атанас да засилят интимността помежду си, по съвсем различен сценарий се развиха събитията с Гергана и Георги след консултацията при друг от експертите в предаването – психологът Милена Каменова. По неин съвет двамата ще попълниха специалния въпросник на Артър Арън с 36 въпроса. Уникалният метод се радва на огромен успех и експерти от цял свят го прилагат на двойките в криза. За съжаление, въпросникът нямаше желания ефект при Георги и Гергана. Семейният терапевт отбеляза, че дори при попълването на анкетата двамата са се концентрирали на „нещата, които ги разделят, а не на тези, които ги свързват”, а това не е добър подход. Въпреки всичко, Георги призна, че след като с Гергана са заживели разделени, той не се чувства щастлив и не иска да се събира с приятелите си. Отчаяният младоженец се обърна за съвет и към отец Григорий, който отбеляза, че „Георги е човек на крайностите, доста е припрян и няма толеранс към другите, а компромисът е основата за успешната връзка”.

Най-безоблачни се оказаха отношенията между Светлана и Стефан. Двамата се отправиха на поредното си пътешествие към Широка лъка, за да се потопят в магията на Родопа планина. Двойката се отдаде на забавления и екстремни преживявания, а красивата природа и гостоприемството на хората ги накара да бъдат по-емоционални от всякога.  Стефан и Светлана признаха, че се радват, че постоянно намират общи теми за разговор и много се смеят. А общите преживявания според експертите са най-добрия начин да се заздравят отношенията в едно семейство. Стефан изненада Светлана с гайдарска „серенада”, а срещата на младата двойка с възрастна родопска двойка, съхранила любовта си през годините, ги накара да мечтаят след години и те да бъдат като тях.

Как ще се развият отношенията в двойките оттук нататък, ще разберем в следващия епизод на „Женени от пръв поглед” във вторник, 12 май, от 21.00 ч. по Нова.