Не пропускайте надпреварата за Гран При на Испания утре от 15.00 ч. в ефира на Diema Sport, както и в платформата Gong Play

Спортният канал Diema Sport ще бъде домакин и на петия старт от сезона във Формула 1 този уикенд - състезанието за Гран При на Испания. Сериозна доза адреналин очаква феновете на бързите скорости в неделя в ефира на Diema Sport, както и в платформата Gong Play. Стартът е насрочен за 15.00 ч. българско време, а от 14.30 ч. започва спортното студио.

Германският пилот на Мерцедес Нико Розберг спечели квалификацията за Гран При на Испания и ще стартира от първото място в състезанието информира Gong.bg. Розберг доминираше и направи най-бързата обиколка на трасето за 1:24:681, като по този начин германецът спечели първи директен сблъсък със своя съотборник Люис Хамилтън от началото на сезона. До този момент британецът тотално доминираше в квалификациите и спечели първите четири. 

Това е 24 пореден пол позишън на Мерцедес, като по този начин германският концерн изравни рекорда, който до този момент се държеше от Рено. На пистата в Барселона обаче Хамилтън даде второ време и изостана на 0.267 зад победителя.

Себастиан Фетел с Ферари даде трето време и остана на 0.777 зад своя сънародник от Мерцедес. Пилотът на Уилямс Валтери Ботас ще стартира от четвърта позиция в състезанието, след като изостана на 1.013 от победителя в квалификацията в събота.

Не пропускайте надпреварата за Гран При на Испания в неделя от 15.00 ч. в ефира на Diema Sport, както и в платформата Gong Play.

Снимка: БГНЕС