За хората, които приеха страданието с усмивка, разказва Надя Ганчева тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

Земетресението, което погълна Непал. Хората, които приеха страданието с усмивка. Трагедията, която обедини света. За всичко това разказват специалните пратеници от първия български телевизионен екип в азиатската страна след бедствието там  - Надя Ганчева и  операторът Мирослав Михайлов, тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.

Ежедневието в Непал се преобърна на 180 градуса. За близо 8000 души животът приключи под руините на домовете им. Стотици тела на загинали бяха изгорени на най-свещеното място в Катманду – река Багмати.

Армия от инженери оглежда пострадалите къщи. Хората се страхуват, че нов трус може да срине напуканите сгради върху тях. Огромен брой хора са без каквито и да било условия за живот. Стотици хиляди деца останаха на улицата. Без нищо друго, освен спомена за кошмара, който са преживели.  След като трусът спря, хиляди подадоха ръка на децата в Непал и във всеки палатков лагер бяха организирани специални програми за всички деца.

Стотици хиляди хора са без дом и всяка помощ e ценна. Милиони гладни деца живеят сред руините на собствените си домове. Нова телевизия и УНИЦЕФ започнаха съвместна кампания в помощ на пострадалите от разрушителните трусове в Непал. Ако искате да им помогнете, можете да изпратите SMS с текст: NEPAL на номер 1021

Целият разказ на Надя Ганчева и  операторът Мирослав Михайлов за последствията от земетресението в Непал,  гледайте тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.