Парад на наградите на грандиозния финал на шоуто за преобразявания по Нова

Ненчо е победителят в третия сезон на „Като две капки вода”. Криско беше първият финалист, който отпадна от надпреварата на грандиозния финал, като зрителският вот класира на трето място краля на попфолка Азис, а Филип Аврамов зае второто място.

Зрителите станаха свидетели на невероятен финал на шоуто за проеобразявания. След като четиримата финалисти Азис, Криско, Ненчо Балабанов и Филип Аврамов-Фицата получиха възможност сами да изберат своите финални преобразявания, дамите се обединиха в оригинални дуети за първи път от началото на сезона. Милена Маркова-Маца и Жана Бергендорф подгряха сцената на финалистите, като се преобразиха в Елтън Джон и Ру Пол и изпълниха Don't Go Breaking My Heart. 

Пръв от финалистите за своето последно превъплъщение излезе Филип Аврамов-Фицата, който изпълни емблематичната песен на „Как ще ги стигнем” на Тодор Колев. „26 години минаха, а тази песен е още актуална”, обоснова своя избор Фицата. Изпълнението му спечели възхищението на Хилда Казасян и Фънки, а според Магърдич Халваджиян неговото изпълнение беше нечовешко. „Ти за мен си най-добрият пеещ актьор и най-актьорстващия певец”, призна Хилда Казасян.

Веднага след Фицата Криско се преобрази като фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн, за да изпълни Smells Like Teen Spirit. Емоцията му беше толкова силна, че той не се подвоуми да потроши китарата и сцената. „Участието ми в „Като две капки вода“ ми помогна много да се изградя като артист", разкри развълнуваният Криско. „Твоето участие е ясен пример как не трябва да се плаща данък на предразсъдъците. Много пъти съм се чувствал горд с това, което правиш на тази сцена“, отвърна му Магърдич Халваджиян. Нона Йотова и Джуджи пък влязоха в обувките на двама от членовете на „Фамилия Тоника” и изпълниха „Здравей, как си приятелю“. Тяхното превъплъщение хареса дори на критичния Фънки, който заяви, че двете е трябвало да правят дуети през целия сезон.

Един от големите хитове на Цеца Величкович представи Азис, който е убеден, че ще зарадва хиляди фенове, които ще чуят за първи път песен с фолк звучене в „Като две капки вода”. „Тази вечер ще дам воля на вибратото си, както иска да звучи”, обеща Азис. „Тази музика не ми е любимата, но ти доказа, че си страхотен артист”.

 

Ненчо пък заложи на Коцето Калки и песента „Векът на любовта”. „Първоначално мислех, че си направил грешен избор на песен, но ти ме опроверга”, заяви след неговото изпълнение Магърдич Халваджиян.

По време на грандиозния финал се проведе и церемония с най-нестандартните награди. Сред отличията са „Мис и Мистър Еволюция 2015” за най-прогресивните участници на третия сезон, „Мис Секси” пък отива при една от най-обаятелните дами в шоуто, а „Най-намръщен коментар” оценява най-сериозната критика за сезона. В списъка присъстват и награди за най-успешна смяна на пола, най-добро превъплъщение и дори „Мистър 100 лица”. На грандиозния финал на шоуто присъства и специален гост – Марта Уош от Weather Girls, в която се превъплъти естрадната икона Петя Буюклиева.