Шоуто „Като две капки вода” завърши със силен финал, който затвърди позицията му на най-успешен формат този сезон

Ненчо Балабанов е победителят в третия сезон на „Като две капки вода” по Нова. Той спечели първото място след оспорвана артистична и музикална битка с Криско, Филип Аврамов – Фицата и Азис. Единственото шоу за звездни трансформации завърши със силен финал, който затвърди позицията му на най-успешен телевизионен формат този сезон. Изключителният кастинг, забавните водещи и професионално жури привлякоха 33,9% от аудиторията (18-49) и допринесоха за невероятните 53% ръст в дела аудиторията в активна възраст (18-49) този сезон, спрямо миналата пролет. 


 
От старта на пролетния сезон в продължение на 11 седмици Нова категорично затвърди титлата си на най-гледан телевизионен канал в България сред зрителите в активна възраст в страната (18-49). Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, в периода 9 март – 24 май Нова е спечелила най-висок зрителски интерес, привличайки средно 23,3% от зрителите в тази група, докато втората в класацията телевизия отчита среден дял от 21,2 %. Нова печели приза на най-предпочитан телевизионен канал и сред градската аудитория (18-49), където разликите спрямо втората в класацията медия са още по-осезаеми, с преднина за Нова от 4 пункта. 

Супер успешният пролетен сезон на Нова превърна медията в най-предпочитан канал и за най-младата и трудна за привличане аудитория (18-34). В продължение на десет седмици Нова спечели и задържа техния интерес, привличайки средно 22,5% от зрителите в тази група (16 март – 24 май 2015), докато втората в класацията медия отчита среден дял от 19,3% сред тях.

Безспорният успех на Нова през този сезон доведе до 30% ръст в пазарния дял сред аудиторията в активна възраст (18-49), спрямо миналия пролетен сезон. Не така успешен се оказа пролетният сезон за втората в класацията медия, която успя да повиши средните си стойности на пазарния дял сред разглежданата аудитория, спрямо същия период на миналата година, едва с 1%.

Изключително успешният пролетен сезон на медията затвърди лидерската й позиция на най-гледан и предпочитан ТВ канал в България. Така за втори пореден сезон Нова показа превъзходството си пред bTV.

„Искам да благодаря на Господ, на моите родители и, разбира се, на невероятната публика”, беше коментарът на Ненчо Балабанов, който не само получи признанието на зрителите, но и голямата награда – нов автомобил. Второ място зае Филип Аврамов-Фицата, а трето и четвърто – съответно Азис и Криско. „Векът на любовта” още веднъж представи огромния потенциал на Ненчо Балабанов, който получи бурни овации на края на своето изпълнение. Фицата демонстрира впечатляваща актьорска игра с образа на Тодор Колев и песента „Къде са ми чистачките”. „Кукавица” на Цеца Величкович пък огласи залата в изпълнение на Азис, който призна, че обожава сръбската дива. Взривяващо изпълнение направи Криско, който се превърна в Кърт Кобейн и дори счупи китарата си на финалния акорд. 

Истински фурор предизвикаха дуетите на дамите в шоуто. Милена Маркова-Маца и Жана Бергендорф дадоха тон на голямото шоу с приповдигнатото парче на Елтън Джон и Ру Пол. Преобразяването на Нона Йотова и Джуджи във Фамилия Тоника им донесе не само аплодираща на крака публика, но и възхищението на Фънки, който дори затанцува с тях по време на песента.