Анкетите на Diema Sport и Gong.bg бяха белязани от редица обрати при гласуванията и огромен интерес на потребителите на спортния сайт

Сезон 2014/15 в българския футбол приключи, а с него и наградите, които Gong.bg и Diema Sport връчват по време на кампанията. Двете анкети „Гол на кръга” и „Играч на мача” бяха белязани от редица обрати при гласуванията и огромен интерес на потребителите на спортния сайт.

Общо 42 бутилки шампанско бяха раздадени на футболистите, избрани от феновете за Номер 1 в срещите от българското първенство.

Първият победител е Тихомир Трифонов, който получи своя приз след двубоя Хасково – Марек. Защитникът спечели класацията с 34.18%. Последният за сезона е Жуниор Мапуку от Берое, който получи 26.03%.

Статистиката в анкетата „Играч на мача” сочи, че най-убедителните резултати са постигнали футболисти на Левски. Най-доброто постижение принадлежи на Владимир Гаджев, който спечели бутилката шампанско на 22 май след мача Локомотив Пловдив - Левски. Той получи 90% от гласовете, след като донесе успеха на „Сините” с красив гол при гостуването в 31-ия кръг на А група, отличен и за „Гол на кръга”. 

Другата анкета „Гол на кръга” се състоя седем пъти - за заключителните седем кръга на А група. Най-много победители има тимът на Левски, като четири пъти най-впечатляващите попадения са били дело на играчи от стадион „Георги Аспарухов” - Антонио Аниете (26-и кръг), Мигел Бедоя (28-и кръг), Радослав Цонев (30-и кръг) и Владимир Гаджев (31-и кръг).

Повече четете в Gong.bg

Снимка: Thinkstock