Не пропускайте състезането днес от 15.00 ч. в ефира на Diema Sport и в Gong Play

Любителите на високите скорости имат възможност да се насладят на поредния старт във Формула 1, а арена на надпреварата е писта „Силвърстоун”. Състезанието за Голямата награда на Великобритания можете да проследите днес на живо в ефира на Diema Sport, както и в платформата Gong Play.

Люис Хамилтън с Мерцедес печели поплозишъна, като изпревари съотборника си Нико Розберг, който остана втори. Хамилтън спря хронометрите с време 1:32:248. Розберг изостана с 0:013 секунди. 

От втора стартова редица ще стартират Маса и Ботас с Уилямс. След тях се наредиха Кими Райконен, Себастиан Фетел, Квят, Сайнс, а десетката се затвори от Хюлкенберг и Рикардо.

Люис Хамилтън е на първо място в генералното класиране във Формула 1 с актив от 169 точки, докато Нико Розберг, който спечели три от последните четири състезания през сезона, изостава от него само на 10 точки след лидера. Хамилтън триумфира на „Сълвърстоун” през 2008 и 2014 година. Началото на състезанието е днес от 15.00 ч., а половин час по-рано започва и студиото по Diema Sport

                                                                 Снимка: БГНЕС