Туристическото предаване ще покаже най-интересните кътчета в съседката ни в две поредни съботи - 25 юли и 2 август, от 13.00 ч. по Diema

Туристическото предаване „Без багаж“  ще отведе зрителите в непознатата Сърбия в две поредни съботи, 25 юли и 2 август, от 13.00 ч. по Diema. Независимо колко пъти сте били в Белград, нашите пътешественици пак ще ви изненадат с откритията си за тази близка съседна дестинация, защото столицата на Сърбия е един от най-интересните градове на Балканите. „Без багаж“ ще започне своето пътешествие от този мегаполис, за да се отправи в търсене на непознати кътчета и любопитни места из Сърбия.

В следващите епизоди неуморните пътешественици ще запознаят зрителите с подробности от живота на един от най-впечатляващите комунистически диктатори - Йосип Броз Тито, и описвания като най-значимия учен и изобретател на модерната епоха - Никола Тесла. Йосип Броз Тито е комунистически деец, ръководил Социалистическа федеративна република Югославия от края на Втората световна война до своята смърт през 1980 г. Тито е седмото дете на семейство, живеещо в Северозападна Хърватия, и  не успява да завърши дори втори клас. Озадачаващ е фактът, че в периода на Втората световна война Тито изведнъж става перфектен във фехтовката, ездата и няколко неспецифични дейности за човек от така скромен произход. Изведнъж се оказва, че е научил и чужди езици, които проговорил по-добре от сърбохърватския. В годините от 1941 до 1945 следите му някак изчезват и точно след този период той се връща… като съвършено нова личност. Твърди се, че истинският Тито загива, а западните тайни служби поставят негов двойник  западноевропейски аристократ.„Без багаж“ ще покаже  и някои от изобретенията на великия Тесла.  

Ще видите и до един от най-потресаващите монументи в света – Челе кула (Кулата от черепи), който се намира край град Ниш. Уникалният паметник е построен от черепите на падналите въстаници в битката за Чегар. В тази битка загиват около 3000 въстаници и двойно повече еничари. 

Не пропускайте разходката из непознатите кътчета на Сърбия с „Без багаж” в две поредни  съботи, на 25 юли и 2 август, от 13.00 ч. по Diema.