На 7 декември ще стане ясен големият победител в конкурса

Фондация „Заслушай се“, Сдружение „Ре-акт“ и Спортен клуб „Twisted Jiu Jitsu” са финалистите, които спечелиха най-много гласове в онлайн кампанията, продължила между 3 и 24 ноември, в която гласуваха над 17 000 души. Тримата социални предприемачи продължават в последния етап на конкурса, където ще бъде определен големият победител във второто издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА 2015/2016.

На 7 декември тримата финалисти, събрали най-много гласове, ще представят проектите си пред жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change, както и пред детско жури. Двете журита ще вземат окончателно решение за абсолютния победител в конкурса ПРОМЯНАТА 2015/2016, който ще бъде обявен в същия ден.

Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лв., а останалите четири проекта - финансиране от по 7 500 лв., като всеки от петимата финалисти, участвали в онлайн гласуването, може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект. И петте проекта ще работят за ПРОМЯНАТА и по-добро бъдеще за децата в България.

Финалистите бяха избрани след внимателен подбор и няколко етапа на селекция сред общо 296 проекта, кандидатствали в тазгодишното второ издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. Цялата информация за правилата на конкурса и за досегашните етапи на селекция може да намерите тук.

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015) показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас и даде шанс на 5 проекта да демонстрират реални резултати. В момента се реализира второто издание на конкурса, което съвсем скоро ще даде възможност на нови пет социални предприемачи да реализират социалните си идеи за подобряване живота и осигуряване на по-добро бъдеще на децата у нас.