За първи път активното градското население избира български сериал пред турски. „Откраднат живот” е най-гледаният български сериал от 2014 година до момента

Първият сезон на първия български сериал на медицинска тематика „Откраднат живот” се превърна в абсолютен хит сред зрителите. В продължение на почти три месеца те преживяваха историите в него, радваха се и страдаха заедно с неподправените персонажи. Докторите Василев, Захариева и Генадиев станаха най-обсъжданите медици, а целият актьорски състав получи най-ценната награда за всеки актьор – признанието на зрителите.

Най-успешният български сериал* за последните две години завърши с изключителен успех. Финалният двоен епизод на първи сезон на „Откраднат живот” привлече 31.4% от зрителите сред активното население, което е с 4,7 пункта повече от втората по гледаемост медия bTV в същия часови пояс.

Още по-категоричен е успехът сред градското население (18-49 градско, дял 35.1%), където разликата с втората по гледаемост медия bTV (18-49 градско, дял 23.0%) е над 12 пункта или над 50% повече. „Откраднат живот” е и първият български сериал** от 2014 година досега, който се наложи като избора на зрителите сред градското население в активна възраст (А18-49 градско) пред турски сериал, излъчван по конкурентната телевизия по същото време. 

Нова отново затвърди лидерската си позиция, след като през цялата 2015 и до момента продължава да е най-гледаният телевизионен канал сред активното население в страната.

В последния двоен епизод на първи сезон почитателите на сериала получиха отговор на най-задавания въпрос: „Ще разбере ли професор Генадиев, че Александър е неговият биологичен син”. С отворен финал завърши и сюжетната линия на триъгълника доцент Захариев, доктор Стилянова и Виолета Захариева. Краят на първия сезон на „Откраднат живот” даде толкова отговори, колкото и нови въпроси. Зрителите ще могат да проследят продължението с втори сезон на сериала, снимките за който ще стартират съвсем скоро. 

Гледайте епизодите на сериала отново само в NovaPlay тук>.

Допълнителна информация за сериала „Откраднат живот” ще откриете на официалната Facebook страница, както и в канала във Vbox7.com.