За първи път активното градското население избира български сериал пред турски

 

Първият сезон на първия българския сериал на медицинска тематика „Откраднат живот” се превърна в абсолютен хит сред зрителите. В продължение на почти три месеца те преживяваха историите в него, радваха се и страдаха заедно с неподправените персонажи. Докторите Василев, Захариева и Генадиев станаха най-обсъжданите медици, а целият актьорски състав получи най-ценната награда за всеки актьор – признанието на зрителите.

 

Най-успешният български сериал* за последните две години завърши с изключителен успех. Финалният двоен епизод на първи сезон на “Откраднат живот” привлече 31.4% от зрителите сред активното население, което е с 4,7 пункта повече от втората по гледаемост медиа bTV в същия часови пояс. Още по-категоричен е успехът сред градското население (18-49 градско, дял 35.1%), където разликата с втората по гледаемост медиа bTV (18-49 градско, дял 23.0%), е над 12 пункта или над 50% повече. „Откраднат живот” е и първият български сериал** от 2014 година досега, който се наложи като избора на зрителите сред градското население в активна възраст (А18-49 градско) пред турски сериал, излъчван по конкурентната телевизия по същото време.

 

Нова отново затвърди лидерската си позиция, след като през цялата 2015 и до момента продължава да е най-гледаният телевизионен канал сред активното население в страната.

 

В последния двоен епизод на първи сезон почитателите на сериала получиха отговор на най-задавания въпрос: „Ще разбере ли професор Генадиев, че Александър е неговият биологичен син”. С отворен финал завърши и сюжетната линия на триъгълника доцент Захариев, доктор Стилянова и Виолета Захариева. Краят на първия сезон на „Откраднат живот” даде толкова отговори, колкото и нови въпроси. Зрителите ще могат да проследят продължението с втори сезон на сериала, снимките за който ще стартират съвсем скоро.

 

Допълнителна информация и актуални новини за сериала можете да намерите на официалната Facebook страница, a всички епизоди могат да бъдат гледани в NovaPlay.