Целта на Code Week Враца е гражданите на региона да се запознаят с възможностите за работа в най-успешния сектор в България

Най-голямото ИТ събитие в Северозапада – Code Week Враца, което е част от Европейската седмица на програмирането, ще се проведе за трета година на 22 и 23 октомври във Враца. Организатор е сдружение "Враца софтуер общество", победител в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп "ПРОМЯНАТА" 2014/15 г. Мисията на "Враца софтуер общество" е да създаде ИТ общество, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град. 

Целта на събитието Code Week Враца е гражданите на града и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – ИТ. Откриването ще бъде в събота, 22 октомври, от 9.45 ч. в спортната зала на ППМГ, а закриването е в неделя, 23 октомври, от 17.00 ч. на същото място. В събитието ще участва Дейвид Раденков, част от продуктовия екип на най-голямата дигитална медийна компания у нас "Нетинфо", който ще разкаже повече за практиката и ИТ професията. Миналата година в събитието се включиха 250 участници и 20 лектора, като целта на организаторите е тази година да привлекат 300 участници.  

Ще бъдат проведени многобройни безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера. Всеки участник може да избере един от следните модули:
1. Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
2. Увод в програмирането (Java, C#, друг)
3. Създаване на приложения за Андроид
4. Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
5. Видеообработка
6. Photoshop
7. Анимиране
8. Роботика за начинаещи
9. Софтуерно тестване (QA)
10. Програмиране за най-деца (5-7 клас)
11. Роботика за деца (5-7 клас)
12. Бизнес мислене
13. Хакатон

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.

За участие се изисква предварителна регистрация на адрес codeweek.vratsa.net

Спонсори на събитието са Google, хостинг компанията ICN, българските софтуерни компании с клонове във Враца – BGO Software и Inveitix, както и Questers. Домакини на събитието са ППМГ "Акад. Иван Ценов".