Инициативата е на фондация "Здраве и социално развитие", финалист в ПРОМЯНАТА 2015/16

В празник на толерантността и приятелството се превърна посещението на мотористи-доброволци от социално отговорния бизнес в ромския квартал на Кюстендил, по покана на група младежи-доброволци от Здравно-социалния център на фондация "Здраве и социално развитие". Инициативата се финансира от фондация "Лале" и имаше за цел да запознае най-малките жители от квартала с правилата за безопасност на пътя.

По темата

Фондация "Здраве и социално развитие" е един от финалистите в ПРОМЯНАТА 2015/16, най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира съвместно с фондация "Промяната", част от Reach for Change. 

Посещението на мотористите се превърна в истинско събитие за цялата общност на квартал "Изток" в Кюстендил. Младежите с мотори създадоха атмосфера на дружелюбност, празничност, положителни емоции и много радост както за младежите-доброволци от квартала, така и за десетки деца, младежи и родители, които дойдоха да се срещнат с тях. 

Вече няколко години фондация "Здраве и социално развитие" работи с децата и младежите в ромския квартал в града по Модела за Интегрирано Развитие (МИР). Тази социална иновация привлича много партньори с верните решения и успешния устойчив резултат, който постига, като към момента община Кюстендил осигурява финансиране на дейностите по модела МИР. Други партньори са фондация "Леле", Фондация "Велукс", доброволци от социално отговорния бизнес.