Инициативата спечели наградата на Central European Start Up Аwards за най-добър Акселератор/Инкубатор в България

Най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA ПРОМЯНАТА спечели наградата на Central European Start Up Аwards за най-добър Акселератор/Инкубатор в България на официална церемония в понеделник. ПРОМЯНАТА се осъществява в партньорство с фондация "Промяната" (част от мрежата на международната фондация Reach for Change) и за трета поредна година търси човека, който е намерил иновативно решение и притежава предприемачески дух и силна мотивация да постигне ПРОМЯНАТА, като подобри живота на възможно най-много деца в България. 

"Това е четвъртото отличие, което ПРОМЯНАТА печели през 2016 г." – каза Юрий Вълковски, директор на фондация "Промяната". "За нас това е поредното признание, че сме избрали най-ефективния начин да помагаме на децата на България – чрез подкрепата за устойчиви решения на важни социални проблеми, а не чрез еднократни акции и кампании", подчерта той.

По темата

В началото на октомври ПРОМЯНАТА бе отличена за положително въздействие върху предприемачеството в България, като взе награда за "Медийна инициатива, която поставя във фокус добри примери" от GEM България. През юни тя бе отличена за "Кампания и социална иновация" в шестото издание на наградите "Златна ябълка" на Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата в България, а в началото на годината инициативата спечели голямата награда "Инвеститор в обществото" на Българския форум на бизнес лидерите.

Central European Start Up Аwards наградиха и победителите в ПРОМЯНАТА за 2016 година – Фондация "Заслушай се", които взеха приза в категорията за "Най-добър стартъп, който създава социален ефект". Така ПРОМЯНАТА и "Заслушай се" продължават да се състезават за отличие в Големия финал на Наградите за държавите от Централна Европа, който ще се проведе на 1 декември в Любляна, Словения.

Преди броени дни стартира онлайн гласуването за избор на тазгодишните финалисти. До 30 ноември на nova.bg/promyanata всеки може да се запознае и да избере своя фаворит за финалист в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса. 

Абсолютният победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ще бъде избран на 5 декември от жури от представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Той ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лева, а всеки от другите двамата финалисти – по 15 000 лева. Допълнително тримата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от една година, в рамките на който ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.