Не пропускайте третия епизод на предаването тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Зрителите ще надникнат в кухнята на английския кулинарен свят заедно с участниците в "Bake Off: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. В предишния епизод претендентите за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България" бяха на солена вълна, но довечера предстоят две сладки предизвикателства от родината на мъфините.

В първата част на предаването те ще трябва да направят своя любим трайфъл. Това е английски национален десерт с над 400-годишна история. Той може да бъде приготвен от разнообразни продукти, в зависимост от вкусовите предпочитания, но има три задължителни елемента – блат, крем и плодове, подредени на пластове. 

По темата

Изпитанието за сръчност в този епизод ще бъде поставено от виртуозния сладкар шеф Юри Балталийски. Досега задачите, възложени от него и шеф Юлия Панджерова, бяха сложни, но все пак познати за участниците. Довечера обаче ще стане ясно колко от тях са чували за традиционния английски банофи пай. Десертът, в чиято основа стоят банани и тофи мус, ще затрудни любителите сладкари до степен, в която няма да знаят откъде да започнат. 

Гледайте третия епизод на "Bake Off: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA, за да видите кой ще стане Звезда на деня. 

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание". Целите епизоди можете да гледате в NOVA PLAY.