Тази вечер осем претенденти за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България" ще приготвят любима рецепта за еклери и прочутия лимонов меренг тарт

Надпреварата за "Най-добрия любител сладкар и пекар на България" продължава в "Bake Off: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Анита, Десислава, Димана, Емил, Камелия, Марио, Моника и Георги ще покажат на зрителите любимата си рецепта за еклери с три вида пълнеж. 

За час и половина участниците трябва да направят перфектните на вид и вкус сладки изкушения, за да задоволят изискванията на експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски. Кремът ще се лее, а участниците ще разберат, че за идеалния еклер и размерът, и формата имат значение.

По темата

Във втората част на предаването шеф Юри Балталийски отново ще хвърли участниците в непознати води с изпитанието за сръчност, което ще им постави. Лимоновият меренг тарт е бил любимият десерт на Ейбрахам Линкълн, а вече и на водещите на "Bake Off: най-сладкото състезание" Алекс Раева и Рафи Бохосян. Тартът има няколко основни елемента, като приготвянето му изисква пълна съсредоточеност и техническа подготовка. 

Дали участниците ще успеят да създадат не просто тарт, а произведение на изкуството, зрителите ще видят в "Bake Off: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. 

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание". Целите епизоди можете да гледате в NOVA PLAY.