Наградата е поредното признание за актьорския състав на хитовия сериал “Откраднат живот“

Безапелационният в ролите и присъствието си на сцената актьор Стоян Алексиев получи едно от най-високите отличия на Министерството на културата – “Златен век“. Наградата беше връчена по време на церемония в Националната галерия, която посрещна 17-те лауреати, министъра на културата в оставка Вежди Рашидов, артисти, интелектуалци и представители на бизнеса. Министърът на културата не пропусна да отбележи запомнящата се роля, която Стоян Алексиев създава чрез образа на проф. Генадиев в “Откраднат живот“.

“Отново сме в тежки времена и само духовното носи някаква лекота“, сподели Алексиев, поставяйки акцент на поддържането на културен и духовния живот в съвременното общество. През последните седмици най-успешния сериал на медицински тематика у нас доказа, че кастът е изграден от доказани професионалисти – номинациите в категории на конкурси с дългогодишна история е само част от признанието на обществото към актьорския състав, към поведението му на театралната сцена, кино и телевизионния екран.

Повече новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново само в NOVA PLAY.