Яна Николова разказва за изконни български ястия тази вечер от 19.20 ч. по NOVA

В първият ден на 2017 година Темата на NOVA ще е по-вкусна от всякога и е посветена на нещо неразривно свързано с празника – храната. Журналистът Яна Николова и операторът Андрей Стоилов разказват за хората, които пазят в ръцете древни рецепти за вкусна гозби, които искат да пренесат в бъдещето. 

Зрителите ще видят една приказка с аромат на печена куртовска капия, на прашни селски улички в мързелив следобед и ще им напомни за любими, но забравени ястия. Този разказ докосва с топлите длани на брезнишките баби, изпод които се ражда тайнствен кус кус.  
Разкрива ни загадката на прашен таван, оглежда се в дъното на чашка греяна ракия и отзвучава в пиринска песен по здрач. Този разказ има вкус на дом и детство. И на България. 

Не пропускайте да усетите отдавна забравени вкусове тази вечер от 19.20 ч. в Темата на NOVA.