Припомнете си историята от втори сезон на „Кошмари в кухнята” днес от 17.00 ч. по NOVA

Кулинарните фенове ще си припомнят как шеф Манчев беше залят от море от любов и проблеми в луксозния италиански ресторант ”Луксор” в Бургас в епизода на “Кошмари в кухнята” днес от 17.00 ч. по NOVA. Заведението е собственост на Живко – бизнесмен с дългогодишен опит в ресторантьорския бизнес, и Елена – бивш преподавател по мениджмънт в руски университет. Преди година стрелите на Аполон улучват сърцето на Живко и само пет дни след първата им среща той й предлага брак. Оттогава Елена държи в ръцете си не само живковото сърце, но и италианския ”Луксор”.

Хубавата Елена постепенно потапя баровския ресторант с жилаво телешко, кисели салати и претенции, претопляни на два стари котлона. Красавицата няма представа за грозната страна на практиката, изискваща тежък труд, лидерски умения и познаване на бизнеса отвътре. Ресторантът е на една седмица разстояние от фалита. Бургазлии са спрели да го посещават, защото въпреки бляскавата обстановка високите цени се разминават, като бивши любовници, с вкуса на ястията.

Най-кошмарното е, че хубавата Елена, наглеждаща белия салон, не вижда проблемите в черната кухня. Според готвачите, пицарите и сервитьорите условията на работа са потресаващи. Оборудването в кухнята е под всякаква критика - имат само един работещ фритюрник, скарата им е развалена, нямат фурна и конвектомат, половината микровълнови са изгорели, котлоните са стари и не са стабилни, а хладилниците са почти празни.

Заради тежкия характер на Елена и липсата й на практически опит има голямо текучество на хора, които се сменят всяка седмица. Според нея няма нормални и работещи служители, всички крадат, лъжат и това е единствената причина да сменя екипа непрекъснато. Живко минава през ресторанта само да хапне или да се срещне с някой бизнес партньор и дори не му хрумва, че може би трябва да помогне ресторантът да живне.

Какво ще се случи, когато Манчев изправи Живко и Елена очи в очи с реалните проблеми? Какво решение ще вземе шеф Манчев, разбирайки, че Елена и Живко не спазват съветите и обещанията му? Дали кулинарният рицар ще остане, или за първи път ще свали благородните доспехи и ще хвърли меча, оставяйки Хубавата Елена и замиращия бизнес на Живко? Гледайте отново епизода на “Кошмари в кухнята” днес от 17.00 ч. по NOVA.