Гледайте отново епизода днес от 17.00 ч. по NOVA

Шеф Манчев попада в един от най-чудатите ресторанти в епизода на "Кошмари в кухнята" днес от 17.00 ч. по NOVA.

Ресторант "Родина" в Луковит е разположен на ключово място, на самия път Е-83, преминаващ през града в посока Плевен и Русе. Сградата впечатлява с архитектурата си и най-вече с приликата със средновековен замък. Въпреки спиращата дъха гледка, ресторантът се намира встрани от пътя и често остава невидим за преминаващите коли.

Шеф Манчев се озовава в ситуация, в която хората се обръщат за помощ не заради себе си, а за да може ресторантът им да продължи да съществува като своеобразен информационен център за красотите на Луковит и района. 

"Родина" е собственост на най-чудатото семейство, което може да си представите – Ангел, Петя и дъщеря им Милица. Вярват, че долината на река Панега и околностите на Луковит са райско кътче, пълно с блага и история. Фамилията не преследва печалбата, а красотата на живота и човешките отношения. Въпреки начина, по който семейството вижда и усеща света около себе си, ресторантът не върви и се е превърнал в пример за сблъсък между романтичното и прагматичното.

Собствениците поддържат персонал от 12 души, които работят в заведението от години и времето ги е превърнало в семейство. Затварянето на ресторанта би означавало сигурна и продължителна безработица за тях. Същевременно проблемите в заведението извират отвсякъде – малка кухня, лоша техника, старо и разхвърляно меню, ниско ниво на предлаганата храна и дезорганизация.

Гледайте отново епизода на "Кошмари в кухнята" днес от 17.00 ч. по NOVA.