Тийн селекцията е един от най-новите акценти в програма на София Филм Фест и включва седем заглавия

На 10 март от 19.30 ч. в Euro Cinema ще се състои първата прожекция на филма "Вратарят“, която ще открие тийн програмата на 21-вото издание на София Филм Фест. Тя ще бъде придружена с дискусия по темите за любовта, отношенията и безопасния секс между тийнейджърите, водена от създателите на LOVEGUIDE.

LOVEGUIDE е интерактивна платформа, която компенсира липсата на сексуално образование в българските училища. Освен онлайн, тя достига до тийнейджърите и чрез разнообразни обучения в цялата страна. А в YouTube канала LoveGuide всяка седмица има нова тема, свързана с любовта, секса и отношенията между младите. LOVEGUIDE помага на хиляди тийнейджъри да направят своите информирани избори за здравето и личния си живот.

LOVEGUIDE е един от финалистите в първото издание на ПРОМЯНАТА 2014/2015, най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация “Промяната” (част от мрежата на международната фондация Reach for Change).

В тазгодишното издание на София Филм Фест тийн селекцията е един от най-новите акценти в програма и включва седем заглавия.

"Вратарят“ е продукция на Белгия, Швейцария и Франция и има забележителен брой награди от цял свят. Разказва историята на Максим и Мелани на по 15 години, които неочаквано разбират, че са на път да станат родители. Филмът представя деликатно и увлекателно един конфликт, който неизбежно води до узряване на главните герои. След края на прожекцията създателите на LOVEGUIDE ще си поговорят с публиката по темите за отношенията между тийнейджърите и безопасния секс на тази възраст.