Новините на NOVA ще представят резултатите от вота по напълно нов начин, непознат досега на нашия пазар

За първи път NOVA ще показва резултатите от парламентарните избори на 26 март по нов начин – с виртуални елементи и прожекция на живо в центъра на София. Сцена на виртуалната реалност става най-горещата точка в изборната нощ - сградата на Народното събрание, която ще се "оцветява" на живо в цветовете на партиите-победители. Водещата на Новините на NOVA Невена Василева ще е част от тази иновативна концепция за представяне на резултати, която досега не е правена в България. И тази година Николай Дойнов ще следи развоя на събитията в специално създадения електорален център, където ще се събират и обработват предоставяните данни в изборната нощ.

По традиция и тази година NOVA ще работи с двете най-авторитетни социологически агенции на пазара - Алфа Рисърч и Галъп, за да осигури възможно най-достоверната картина в изборния ден. Задачата този път ще е още по-отговорна предвид изключително близките резултати между водещите партии, които предвещават оспорван финал.

Изборът на България ще стане ясен точно в 20.00 ч. първо по NOVA.

А изборният маратон по NOVA на 26 март ще започне със “Събуди се и гласувай” и ще продължи с извънредни новини през целия ден в ефира на телевизията. Лицата на NOVA, разследващият екип на медията, заедно с над 20 екипа на живо от България и чужбина ще дадат възможност на зрителите да проследят цялата картина обективно и достоверно, фокусирайки се върху всичко важно, което съпътства избора на българите.

Най-опитният тандем в отразяването на избори - Ани Цолова и Виктор Николаев, ще води изборното студио на NOVA "Новите 240 - Избори след изборите" от 18.00 ч. на живо от  НДК. NOVA е единствената медия, която ще построи специално изнесено студио, оборудвано с интерактивни възможности и атрактивни визуални решения, в това число - специален софтуер, който ще пресмята в реално време реалните мандати, с които ще разполага всяка от класиралите се партии в парламента, и възможните коалиционни комбинации между тях.

Броени дни преди парламентарните избори по традиция Новините на NOVA ще излязат от студиото, за да отидат близо до хората и да се срещнат лице в лице с най-наболелите проблеми, за да чуят гласа на избирателите. В четири последователни дни най-опитната екранна новинарска двойка в българския телевизионен ефир Ани Салич и Николай Дойнов ще бъде на живо в централните новини от различни точки в България, а обиколката им започва още днес - от мястото, което беше в центъра на новините през последните месеци – Хитрино. 

Седмица на лидерите на водещите партии очаква зрителите в ефира на сутрешния блок на NOVA от понеделник до петък. Един от гостите в “Здравей, България” тази седмица ще бъде  бъдещият премиер на България. Новият момент в лидерските интервюта този път е, че поканените политици няма да са сами в студиото. Главните  действащи лица на политическата сцена ще бъдат придружени от свои близки, които ще разкажат интересни и неизвестни неща за тях в ефира на “Здравей, България”.

NOVA и този път ще осигури на българите достъп до най-актуалното от изборния ден чрез телевизионния ефир, радио NOVA NEWS, както и в уебсайта Nova.bg