Зад националната кампания “Нашето дете“ застанаха изпълнители като Анелия, Михаела Филева и рапърът 100 кила

Омбудсманът Мая Манолова инициира националната кампания “Нашето дете“ в подкрепа на децата у нас. Целта на кампанията е да увери подрастващите, че всички деца имат равни права и че институцията на Омбудсмана е място, което може да им помогне в труден момент и да изслуша техните проблеми. Защитата на правата на децата е сред основните приоритети във всекидневната работа на омбудсмана. 

Редица популярни лица застанаха зад кампанията на омбудсмана, като се включиха в клип, който популяризира инициативата. Сред тях са рапърът Явор Янакиев – 100 кила, фолк изпълнителката Анелия, актрисите Алекс Сърчаджиева и Яна Маринова, певицата Михаела Филева, Йонислав Йотов-Тото и Лъчезар Евтимов от група СкандаУ. Участието им не е случайно, тъй като всички те са имали нелеко  детство и могат да споделят за трудностите, през които са преминали, от първо лице. 

Явор Янакиев, известен като 100 кила, не крие, че е имал много тежко детство – “моят живот се стече така, че останах да живея сам заедно с малкия ми брат, когато бях на 13 години. Тогава се чудех кой ли може да ми помогне в тази държава и да чуе молбите ми“. Вижте историите на всички известни лица, които подкрепиха кампанията във видеото. 

В клипа Мая Манолова припомня и начините, по които всеки може да се свърже с нея – по телефона, онлайн или чрез приемната в нейния офис. В рамките на кампанията “Нашето дете“ Мая Манолова ще посети училища в цялата страна, за да се срещне с ученици от 1 до 12 клас и да популяризира ролята на представляваната от нея институция. 

Всеки може да се информира за кампанията и начините за връзка с Мая Манолова, през сайта й http://www.ombudsman.bg/.http://www.ombudsman.bg/ 

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес