Репортерът Владислава Тричкова надниква във всекидневието на момчетата, които превозват бежанци – изкушени от парите, заради които са готови да жертват живота си

В началото на юни жестока катастрофа на автомагистрала Тракия отне живота на 10 души. Под смачканите ламарини полицията извади безжизнените тела на 9 нелегални мигранти. Шофьорът им се оказа 16-годишен българин без книжка, за когото желанието да спечелиш явно е по-силно от умението да шофираш.

"Това е история за хората като стока. За добре платения бизнес с трафик на хора, за който досега каналджиите отказваха да говорят. Темата на NOVA тази седмица е доказателство, че никой не е застрахован. Защото парите, оказва се, изкушават повече дори и от живота", разказва репортерът Владислава Тричкова.

В Темата на NOVA ще говорят част от трафикантите. Тези, които вече са прекарвали хора, и тези, които са готови да подкарат колата без книжката си. Част от тях непълнолетни. "Лесно изкарани пари са, а и тръпката... голяма е!", споделя един от тях.

За цената на пътя, за децата зад волана и за мечтаната Западна Европа – тази неделя, в 19.20 ч., след централната емисия Новини.