Николай Василковски разказва за съдбата на животните в зоопарка на Алепо след централната емисия на Новините на NOVA

Шест години след началото на кървава гражданска война в Сирия жертвите са половин милион, а 10 милиона души са напуснали дома си. Вероятно вече и малките деца знаят всичко за този брутален конфликт и трагедията, до която доведе. Темата на NOVA ще добави още един щрих към страшния апокалипсис тази вечер от 19.20 ч.

Снимки от Темата на NOVA може да разгледате ТУК

Журналистът Николай Василковски  ще запознае зрителите със съдбата на едни други живи същества, пострадали от конфликта в близкоизточната страна. За разлика от нас хората, те нямат никаква вина за тази война, но въпреки това са нейни жертви. Не подкрепят никоя от враждуващите сили, не знаят нищо за политическите игри и интереси в региона. Става въпрос за животните от зоопарка в Алепо. За тях няма хуманитарни помощи. Те не могат да избягат, защото ние, хората, сме ги оковали в зоопарк. Това оправдава усилията да бъдат спасени от един кървав ад, роден от хората, който се очертава да гори още дълго време.

Екипът на NOVA поема на мисия за спасяването на "бежанците на 4 лапи". Не пропускайте тяхното приключение в Темата на NOVA тази вечер след централната емисия новини.