Предаването се наложи като предпочитаната документална поредица пред bTV Репортерите в неделния праймтайм

С актуални примери, задълбочени разследвания и различна гледна точка към значимите обществени проблеми Темата на NOVA спечели зрителския интерес и се наложи като предпочитаното документално предаване в телевизионния ефир в неделния праймтайм, както и със специалните празнични издания през изминалия сезон. В периода 11 септември 2016 – 23 юли 2017 г. поредицата демонстрира преднина пред bTV Репортерите и останалите предавания, излъчвани по втората по гледаемост телевизия bTV в същия часови слот, сред активното население на възраст 18-49 г.

Резултатите показват, че в края на всяка седмица над една четвърт от активното население (18-49), както и по-младата аудитория на възраст 18-34 предпочитат публицистиката на NOVA в лицето на Темата на NOVA. Още по-сериозен интерес към предаването демонстрират жените между 25 и 54 години с над 30% дял, а най-голямо предимство Темата на NOVA има сред най-младата и трудна за достигане група 18-34 години – 28%.

"Поредицата отразява темите, които вълнуват обществото - важни политически събития, световни конфликти, ключови дати в историята на света и страната, акценти от изкуството и шоубизнеса, през професионалния и нестандартен поглед на журналистите на NOVA", така продуцентът на Темата на NOVA Марина Цекова коментира успеха на предаването.

Журналистическите разследвания и въздействащите документални филми, представени от едни от най-опитните репортери в страната, спечелиха доверието на зрителите и предизвикаха дискусии в социалните мрежи. Материалите за телефонните измами, джебчийската мафия, трафикантите на хора и жертвите на войната в Сирия са само част от отразените проблеми в Темата на NOVA, които представиха различните гледни точки и потърсиха възможни решения в ефира на медията.

С поредния си успех NOVA затвърждава водещата си позиция на медийния пазар сред активното население в страната и възможността си да предлага на своите зрители силни и независими новини и качествена публицистика. NOVA е и единствената телевизия със специален екип разследващи журналисти, превърнал се в нейна запазена марка, което допринася за високата оценка на аудиторията и доверието й в медията.  

И през летните месеци Темата на NOVA ще продължи да излъчва селекция от най-интересните предавания до момента – всяка неделя, в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини.