Най-тежкото изпитание в историята на музикално шоу №1 се случва за втора година у нас

Над 100 участници от България и чужбина ще достигнат до най-тежкия етап на шоуто досега. Трите дни на тренировъчните лагери отново преминават с безсънни нощи и екстремни музикални предизвикателства.  

Още в първите минути от ден 1 на тренировъчните лагери – Саня, Заки, Любо и Криско ще спрат дъха на участниците като събират малка част от тях в отделна група. Причината остава в тайна.

На останалите дават музикална задача, за която те имат само няколко часа за подготовка. Някои подхождат креативно, като правят свой творчески прочит на парчетата, а други изненадват със свой авторски текст, написан зад кулисите, който пеят върху познатата мелодия. Снимачният ден продължава 22 часа, което е истинско изпитание за издръжливостта на бъдещите музикални звезди. Повече от 5 часа менторите обсъждат кой да премине напред. Резултатът става ясен в 4.30 ч. през нощта, а няколко часа по-късно първите кандидати за слава трябва да излязат на сцената, за да се изправят пред следващото предизвикателство. 

По темата

По-малко от половината участници ще продължат напред към най-тежкото изпитание в X Factor в цял свят, което се случва в България за втори път - това на шестте стола. Този етап винаги е белязан от трудни решения, заради което е драматичен не само за участниците, но и за журито. На този етап всеки от менторите поема своята категория и трябва да реши кои ще са шестимата, които ще продължат с него към следващия етап – къщите на съдиите. Напрежението в този кръг е голямо до самия край, защото дори и участникът да е получил място на стола, рискът да го загуби е съвсем реален, докато и последният кандидат от категорията не излезе на сцената.

Участниците имат за задача да впечатлят журито с изпълнение, достойно за финал, и да споделят мотивацията си за участие в шоуто. За да постигнат това, претендентите за къщите на съдиите се отказват от сън и посвещават 10-те часа, които имат, единствено на репетиции. Конкуренцията и тази година е много сериозна, като от 16 участника менторите им от журито трябва да изберат едва 6. В този най-драматичен етап обичайно има много силни емоции и сълзи. 

"Гледам ви и си мисля за магията на X Factor – да покаже всички тези талантливи момичета и момчета, мъже и жени на цяла България", коментира Саня вдъхновяващите срещи, които се случват на сцената на X Factor. 

След трите безсънни нощи на изпитания следват къщите на съдиите. Кой ще издържи и ще продължи напред към последното предизвикателство преди големите концерти и каква група ще поеме всеки от менторите - предстои да видим в новия сезон на шоуто, което създава музикални звезди X Factor - през септември по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на формата, както и на Facebook страницата на предаването.