Гледайте повторението на предаването в събота от 18.00 по NOVA

В предаването “Ничия земя” тази събота по NOVA Даниела Тренчева разказва отново на зрителите една история за пътя, времето, бежанците и решетките. Това е една приказка как един добронамерен жест може да има неочаквано последствия и за силата да оцелееш, без да знаеш къде са близките ти и какво се случва с тях.

Две семейства оживяват по пътя към ада. Историята започва с невинна екскурзия до Гърция и взимането на няколко стопаджии. На много от нас се е случвало, нали? Но… историята се превръща в обвинение за трафик на хора. Стопаджиите се оказват бежанци, а българите, които ги качват – престъпници, заподозрени в каналджийство.

"Две семейства прекарват близо година невинни в гръцките затвори. Те оцеляват след месеци зад решетките и не получават помощ от държавата си, от български адвокати - от никой. Това се случва в европейска държава през 21 век с презумпцията за невинност до доказване на противното. Търсят се адвокати, работодатели и дипломати, на които да им пука. Помислете внимателно преди да качите някого на стоп следващия път" - това коментира Даниела Тренчева по повод на своя филм.

Не пропускайте целия разказ в "Ничия земя" в събота от 18.00 ч. по NOVA.