Новото видео на Краси и Силвена от Варна разказва историята за раждането на тяхната дъщеричка със Синдром на Даун

В най-новото видео на фондация "Живот със Синдром на Даун", семейството на Краси и Силвена от Варна, споделя през какво е минало, когато е разбрало, че второто им дете се ражда със Синдрома на Даун. Въпреки че по време на цялата бременност и двамата са направили всички необходими изследвания за проследяване развитието на бъдещето си дете, в крайна сметка се оказва, че то е със Синдрома на Даун и това е абсолютно неочаквано за семейството.

Краси и Силвена дават много полезни съвети на бъдещите родители какви изследвания е добре да бъдат направени задължително, кои от тях са направили самите те и кои са новостите, които в момента се използват за профилактика. Изследванията и мониторингът са само една част от нещата, за които семейството разказва във видеото.

По темата

Още в родилното отделение лекарите предлагат на Краси и Силвена да изоставят своето дете. В началото шокът е много голям, но с любовта и подкрепата на близките, и двамата са на мнение, че въпреки диагнозата и издадените от лекаря присъди, детето им ще получи всичко, на което са способни с много любов и грижа.

Понеже знаят, че много двойки преминават през същата ситуация, чрез клиповете си и фондацията, която създават, Краси и Силвена искат да покажат, че Синдромът на Даун не е присъда, а начин на живот. "Вярваме, че ще вдъхнем надежда и кураж на новите семейства. Когато се роди Микаела имахме нужда от точно такъв тип информация". Верен помощник на мама и татко в създаването на видеата е и петгодишният Крис, който е батко на Микаела.

"Живот със Синдром на Даун" са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.