Каузата на лагера е за достъп до повече спортни активности за децата с увреждания в България

Миналогодишният победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България - ParaKids, проведе есенния си лагер "Узана" през изминалата седмица (22-24 септември). Благодарение на Книжарници CIELA.com, 18 от децата на ParaKids станаха част от щур планински купон. 

Програмата беше натоварена, а времето дъждовно, но въпреки това детските усмивки грееха и всички заедно успяха да покорят връх Исполин. Със специализирани колички и помощта от страна на професионалистите от Планинска спасителна служба "Габрово" и на доброволците на ParaKids, в приключението се включиха и три деца с детска церебрална парализа. Освен покоряването на върхове в програмата, бяха заложени и разходка до Географския център на България, горски приключения с Природна академия "Узана", футбол, дискотека и киновечер.

Есенен лагер ParaKids се проведе в местност Узана, Габрово - място със съхранена природа в географския център на България, заобиколенo от едни от най-значимите български защитени територии – Национален парк "Централен Балкан" и Природен парк "Българка".

Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания  да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт в планината, сред природата, заедно с приятели и семейство.