Участието в музикално шоу №1 е сбъдната мечта, разкрива талантът пред Цветелина Шенева за вестник “24 часа”

Още откакто тръгва форматът X Factor в страната ни, 10-годишнaта Ева Пармакова следи всичко, което се случва в шоуто и тайно си мечтае някой ден да стане част от него. Дори си има и любим ментор - продуцента Станислава Армутлиева. Четири сезона по-късно, натрупала увереност от сцените, на които се изявява от малка, вече 16-годишната Ева се решава да се запише за кастингите това лято. На прослушванията тя показва достатъчно ясно, че има талант и нужните качества, попада при мечтания ментор и е сред финалистите, които утре вечер ще пеят в първия концерт на живо от петия сезон на предаването.

По темата

Ева Пармакова е внучка на известния оперен тенор Любомир Бодуров, който е от поколението на Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзе лев, Гена Димитрова, Катя Попова, Александрина Милчева. Специализирал в Москва и Ленинград, златните му години минават на сцените в Прага, Бърно, Братислава, Букурещ, Синая, Варшава, Атина. Чуждестранната критика го обсипва с хвалебствени рецензии, а у нас получава всички възможни награди и звания. За нещастие, Ева така и не го познава - той умира след тежко заболяване през 1992 г., а тя се ражда 9 години по-късно - през 2001 г.

"Много се гордея с него. Още докато бях малка, майка ми ми пускаше да слушаме негови изпълнения. Тогава не можех да осъзная на какви сцени е пял, но като пораснах, той е огромното ми вдъхновение за това, което искам да постигна и да бъда някой ден", казва Ева.

Нейните успехи следи с голям трепет баба й - съпругата на Любомир Бодуров Пенка. Тя дълги години е била балерина в операта и се вълнува, че 16-годишното момиче също се е насочило към сцената. Цялото й семейство, приятели и близки научават още от самото начало, че тя е решила да се пробва в X Factor и я подкрепят. Още повече че знаят, че още от дете пее много хубаво и вярно.

Музикалната кариера на Ева започва, когато тя е на 5 години. По това време момичето става част от "Бон-Бон". С останалите от детската вокална група пее по различни сцени, а най-голямата, на която се качва, е тази в зала 1 на НДК. И то не за детски конкурс, а за спектакъл на истинска звезда - за юбилеен концерт на Стефан Димитров.12-годишна вече решава да продължи кариерата си като изпълнител самостоятелно - тръгва на уроци при вокалния педагог Искра Миланова. Междувременно от 9-годишна ходи и на уроци по пиано.

"Преди винаги съм имала страшна сценична треска, докато сега успях да се отпусна", казва тя. А може би за това голяма роля изиграва и опитът, който трупа през годините. След концертите с "Бон-Бон" и самостоятелните участия тази година тя се явява на конкурси в различни градове в страната - Хисаря, Добрич, Варна, София, и печели няколко награди. "Те ми помогнаха да се отпусна и си казах: Защо да не се пробвам в X Factor най-накрая."

Още откакто следи предаването, тя си представя как ще участва в него, а ментор ще ѝ е продуцентът и шеф на "Вирджиния рекърдс" Станислава Армутлиева. Но не си и помисля, че на кастингите ще пее пред една от любимите си световни певици - Луиза Джонсън, победителката от британското издание на X Factor през 2015 г. "Чух това, което казва за мен - как имам нужда от съвсем малко побутване, за да покажа какво имам у себе си, защото се срамувам леко от камерите и сцените. Но в неделя всички ще видят какво крия у себе си", усмихва се Ева. А за Луиза Джонсън допълва: "Тя е невероятен човек. За малкото време, в което се видяхме, ни каза много смислени неща, които ни помогнаха."

Ева няма да забрави и 16-ия си рожден ден. Не заради парти изненада или някой скъп подарък, а защото на празника си - 2 август, е на изключително напрегнатия етап от надпреварата - шестте стола. Никой от екипа така и не разбира, че момичето има рожден ден. Но най-големият подарък за Ева е това, че в края на деня разбира, че продължава напред.

Сега, когато й предстои първият концерт на живо в X Factor, репетира всеки ден. Пее поне по 2-3 часа вкъщи, танцува пред огледалото в стаята, а отскоро ходи и на уроци в танцово студио. Тя не може да издаде с какво ще се представи на сцената утре, но ще е нещо много по-различно от това, с което зрителите досега са я гледали. "Ще бъде по-динамично, ще има и хореография", казва само младата певица.

Какво още разкрива Ева Пармакова за себе си и живота си, четете в материала на Цветелина Шенева във вестник “24 часа”.

Не пропускайте изпълнението на Ева на първия лайв концерт на X Factor тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.