Събитието ще се състои на 26 октомври, 13-17 ч.

В България има над 8 000 деца и младежи с различна степен на слухова загуба. Те може и да не чуват, но имат желание да учат и да се развиват като всички останали деца. Tова не би било възможно, ако не съществува адекватна образователна среда. 

Това поражда редица въпроси като:

  • Готови ли сме да мотивираме децата да искат постоянно да се развиват в нашия динамичен свят?

  • Имаме ли качествено и достъпно приобщаващо образование в България?

  • Има ли жестовият език своето място в него?

Отговорите на всички тези въпроси ще бъдат потърсени на събитието "Приобщаващото образование и жестовият език в България". Част от него ще бъдат и разказите за истините и предизвикателствата пред приобщаващото образование за глухите деца и младежи.

Кръглата маса е за всеки, който би имал смелостта да поеме отговорност и да предприеме действия за реална и качествена промяна в образователните практики за децата и младежите с увреден слух. Това не касае само институциите, бизнеса, училищата, университетите, а и родителите, учителите и децата, всеки, който иска да бъде част от процеса на активното включване глухи хора в социалния живот. 

Кръгла маса на тема "Приобщаващото образование и жестовият език в България" ще се състои на 26 октомври, 13-17 ч. в гр. София. Повече информация може да намерите във Facebook събитието

Организатори на събитието са Национална Асоциация на ресурсните учители (НАРУ) и Фондация "Заслушай се".