Murphy’s Misfits Charity Touch Rugby Tournament 2017 подкрепя каузата на ParaKids

На 5 ноември, неделя, от 16.00 ч. в комплекс Barocco Sport в Студентски град  ще се проведе 14-ото издание на традиционния благотворителен турнир по тъч ръгби, организиран от спортния клуб Murphy’s Misfits. През годините събитието Murphy’s Misfits Charity Touch Rugby Tournament се утвърди като едно от големите спортни събития с дарителска насоченост. Предишните издания подпомогнаха кампании като “Знанието е сила” – за образованието на тийнейджъри в неравностойно състояние, и подпомагане на рехабилитацията на деца с увреждания.

Тази година Murphy’s Misfits Charity Touch Rugby Tournament  ще подкрепи със събраните средства каузата на организацията ParaKids, чиято мисия е използвайки спорта като свързващ и включващ фактор, още от ранна детска възраст да дадат възможност на всяко дете да бъде пълноценно. Организацията спечели първо място в конкурса за социалнo предприемачество на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна иницитива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Организаторите на турнира споделят, че твърдо вярват в правото  на всяко дете да играе и спортува и това ги е спечелило за каузата на ParaKids.

Всеки желаещ да помогне на каузата и да поиграе ръгби може да се включи в турнира. Той ще бъде подходящ както за опитни играчи, така и за всички новобранци, готови да направят своите първи стъпки в този вълнуващ спорт. В турнира могат да се включат мъже и жени, а най-младите участници трябва да имат навършени 12 години, като всички малолетни трябва да са с придружител. Посочените от ръгби клуб Murphy’s Misfits капитани ще осигурят обучение върху основните правила и техники на място преди официалния старт на турнира. Отборите ще се сформират на място с изключение на отборите на спонсорите. Регистрацията започва в 16.00 ч., а самият турнир ще стартира в 17.00 ч. Таксата за участие е 15 лева, като всеки играч ще получи брандирана тениска на събитието. Събраните пари ще отидат за закупуване на специализирана и адаптирана спортна екипировка за деца в неравностойно положение. На събитието ще се продават храна и напитки и приходите от тях също ще подкрепят каузата.

Организаторите приканват всеки, който иска да помогне и да прекара един чудесен неделен ден, да се включи като доведе със себе си приятели, близки, деца, партньори.