Уникалният за България спектакъл под купола на цирк "Балкански" ще се излъчи на живо в ефира на NOVA с водещи Ани Салич и Ники Кънчев

NOVA и УНИЦЕФ обединяват сили в подкрепа на децата чрез благотворителен спектакъл – телетон, който ще се излъчи на живо в ефира на NOVA на 25 ноември (събота) от 20:00 часа. Каузата, зад която NOVA и УНИЦЕФ застават, е създаване на защитена и приобщаваща среда за развитие на всяко дете в България. Средствата, събрани по време на телетона, ще бъдат инвестирани в дейности, с които УНИЦЕФ България ще подкрепи тази кауза. 

Зрителите на NOVA ще станат свидетели за първи път на изключително впечатляващ и изпълнен с много емоции спектакъл под купола на цирк "Балкански" в София. Моделът, включващ изпълнения на звезди от цирковото изкуство, вече е доказал своя успех и в други европейски страни. Водещи ще бъдат две от най-обичаните лица от ефира на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дългогодишен посланик на добра воля на УНИЦЕФ. В програмата ще вземат участие някои от най-добрите български и световни циркови артисти, както и близо 100 популярни личности и общественици. Сред тях са Гала, Мария Игнатова, Алекс Раева, Михаела Филева, Невена Пейкова, Тити Папазов, Миро, Д2, "Бон-Бон",професор Христо Пимпирев, Деян Донков и други.

По време на телетона "NOVA и УНИЦЕФ: Бъди част от положителната промяна за всяко дете" ще бъдат излъчени видео материали, разказващи за съдбите на деца, които са жертви на насилие и такива със специфични потребности. Журналистът от Новините на NOVA, Мария Милкова, ще запознае зрителите с техните истории, които още веднъж ще покажат нуждата от промяна в обществените нагласи и повече солидарност към съдбите на тези деца. "Много често те са подложени на дискриминация и биват заклеймявани, а всъщност се нуждаят от по-голяма обществена подкрепа и достъп до качествени социални услуги", разказва Милкова.

"Щастлива съм, че за първи път NOVA и УНИЦЕФ България си подават ръка в нестандартен за България благотворителен телетон проект. Подобно мащабно партньорство е съвсем естествена стъпка за двете организации, защото позитивната промяна в живота на българските деца е във фокуса на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броускастинг Груп - ПРОМЯНАТА, насочена към социалното предприемачество, както и е част от усилията на кампанията ни "Мисия образование". Положителната промяна в живота на българските деца е мисия, която обединява не само NOVA и УНИЦЕФ България, но и цялото ни общество. Вярвам, че с този спектакъл ще успеем да вдъхновим повече хора да се отзоват, за да направим средата за живот на децата у нас пълноценна и перспективна", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

По време на спектакъла всеки зрител ще може да подкрепи каузата на NOVA и УНИЦЕФ чрез онлайн дарение на www.unicef.bg или като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

"Всяко дете има право да живее в защитена и приобщаваща среда и ние в УНИЦЕФ считаме, че заедно с NOVA ще допринесем за положителна промяна в обществото, за да се реализира това право за всички деца. Партньорството цели да предизвика солидарност и да мобилизира гражданите и институциите за детската кауза, защото никое дете не бива да бъде пренебрегнато", каза Мария Хесус Конде, Представител на УНИЦЕФ в България.

Дигитален медия партньор на телетона е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп.  

Спектакълът- телетон се осъществява с подкрепата на Happy Bar and Grill с продуцент "Глобъл Филмс“.

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори.