Той ще се състои под наслова "Бъди част от положителната промяна за всяко дете"

Певицата Маргарита Хранова и Жаклин Цочева от УНИЦЕФ гостуваха в "Здравей, България", където разказаха за инициатива на NOVA и УНИЦЕФ - благотворителния телетон: "Бъди част от положителната промяна за всяко дете".

"Концерт-спектакълът ще се проведе на 25 ноември от 20.00 ч. на живо по NOVA. В него ще вземат участие близо 100 публични личности от различни области - спортисти, актьори и изпълнители. Зрителите ще могат да се насладят и на цирково изкуство от цирк "Балкански". Всичко това ще има за цел да постигне положителна дългосрочна промяна за децата в България" 

По темата

В програмата ще вземат участие още Гала, Мария Игнатова, Алекс Раева, Михаела Филева, Невена Пейкова, Тити Папазов, Миро, Д2, "Бон-Бон",професор Христо Пимпирев, Деян Донков и други. Водещи ще бъдат две от най-обичаните лица от ефира на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дългогодишен посланик на добра воля на УНИЦЕФ. 

"Артистите в спектакъла ще участват напълно безвъзмездно в инициативата. Надявам се, че телетонът ще е в помощ за всички деца, които наистина имат нужда и че ще видим след време резултата. За мен е голяма чест да участвам в такава благотворителна кауза." - заяви певицата Маргарита Хранова.  

По време на спектакъла всеки зрител ще може да подкрепи каузата на NOVA и УНИЦЕФ чрез онлайн дарение на www.unicef.bg или като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

В телетона "NOVA и УНИЦЕФ: Бъди част от положителната промяна за всяко дете" ще бъдат излъчени и видео материали, разказващи за съдбите на деца, които са жертви на насилие и такива със специфични потребности. Журналистът от Новините на NOVA, Мария Милкова, ще запознае зрителите с техните истории, които още веднъж ще покажат нуждата от промяна в обществените нагласи и повече солидарност към съдбите на тези деца. "Много често те са подложени на дискриминация и биват заклеймявани, а всъщност се нуждаят от по-голяма обществена подкрепа и достъп до качествени социални услуги", разказва Милкова.

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори.

Продуцент на спектакъла е "Глобъл Филмс“.