Телетонът ще премине под надслова "Бъди част от положителната промяна за всяко дете"

“Тази вечер отново разчитаме на добрината на българина, на добрината на нашите зрители, за да помогнем на децата с увреждания да могат да ходят на детска градина, да учат със своите връстници, а на децата, които са жертва на домашно насилие – да преживеят тази травма. През годините сме постигнали много благодарение на такива кампании”, заяви водещата на Новините на NOVA и посланик на добра воля на УНИЦЕФ Ани Салич броени минути преди началото на благотворителния телетон "Бъди част от положителната промяна за всяко дете" по NOVA.

“Заедно с УНИЦЕФ тази вечер застава NOVA, която дава всичките си лица, всичките си журналисти в подкрепа на каузата. Зрителите ще видят невероятни изпълнения и страхотни циркови номера ”, разкри водещият на събитието Ники Кънчев.

Невероятен спектакъл обединява над 100 популярни личности, музиканти, някои от най-известните български и световни циркови артисти и лица на NOVA в една обща благотворителна кауза в момента в ефира на телевизията. Събраните средства по време на двучасовия телетон ще бъдат инвестирани в дейности на УНИЦЕФ, чиято цел е създаването на приобщаваща среда за развитие на всяко дете в България.

По темата

"Бъди част от положителната промяна за всяко дете" е уникален спектакъл в приятелска среда, защото повечето хора, които сме се събрали там, сме приятели и сме го правили много години и на други сцени в името на кауза. Този път ни приютява цирк “Балкански”, което е нещо ново и ще бъде много приятно и за зрителите ни”, разказа Ани Салич, която ще е водеща на събитието, в “Събуди се”.

“Ще водя телетона с Ники Кънчев, а моята екранна половинка от Новините на NOVA – Николай Дойнов, ще бъде на телефоните. Ако искате да си поговорите с него, ще можете да го направите тази вечер”, разкри водещата.

“Отново ще помолим българите да помогнат, защото смятаме, че отговорност за всяко едно дете носи всеки един от нас. Според последните европейски изследвания всяко второ българче може да израсне в бедност и социална изолация. Това много ни плаши. Първата ни кауза е срещу насилието – създаването на защитени зони в Монтана, Шумен и София. Само за миналата година 300 деца са претърпели насилие под някаква форма. Тези деца трябва да бъдат извадени от тази среда”. Това сподели Ани Салич за една от каузите, които ще бъдат осъществени с парите, събрани от телетона по време на спектакъла.

“Вярвам, че българинът е добър и вярвам в добрината. Ако искаш да стигнеш някъде бързо, тръгваш сам, но ако искаш да стигнеш далече, тръгвате заедно.  “Заедно” е ключова дума за тази кампания”, заяви певицата Михаела Филева, която е сред звездите, които ще участват в  благотворителния телетон "Бъди част от положителната промяна за всяко дете".

В телетона ще участват още Гала, Алекс Раева, Миро, D2, "Бон-Бон",професор Христо Пимпирев, Деян Донков и други. Водещи ще бъдат две от най-обичаните лица от ефира на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дългогодишен посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

“Мотивира ни убеждението, че когато помагаш, трябва да го правиш искрено и с желание. Ние ще свирим от сърце довечера. Апелираме към зрителите да пратят смс с текст 5 на 1021”, призоваха музикантите Деян Каменов – Дидо и Димитър Кърнев от D2.

По време на спектакъла всеки зрител ще може да подкрепи каузата на NOVA и УНИЦЕФ чрез онлайн дарение на www.unicef.bg или като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

“Дарителите ще получават отчет от УНИЦЕФ къде отиват парите им”, сподели Ани Салич.

“Целта на NOVA и УНИЦЕФ с благотворителния телетон "Бъди част от положителната промяна за всяко дете"  е да даде възможност на децата да растат в среда, която развива техния потенциал, защитени от насилие”, разказа Жаклин Цочева от УНИЦЕФ.

Дигитален медия партньор на телетона е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп.  

Продуцент на спектакъла-телетон е "Глобъл Филмс".

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори.