Ексцентричната певица е сред финалистите на новия сезон на X Factor

"Тя буквално се ражда и умира на сцената с всяко свое изпълнение." - споделят менторите в шоуто, а публиката го усеща всеки път, щом излезе на сцената. Милена знае накъде е тръгнала и как да постига целите си, защото музиката е нейният живот, а условието да успее в него е абсолютната подкрепа на семейството ѝ.

Ти много откровено влезе в новия сезон на X Factor, споделяйки, че вече си открила артиста в себе си. Кой е той?

В един момент артистът сам ме намери. Търсенето ми започна от музикалното училище в София. Имах различни детски мечти за реализиране, които стояха далеч от музиката. Но тя ме привличаше все повече и повече, докато с времето осъзнах, че музиката е моето бъдеще, в което ще съм напълно щастлива. Тя ме изпълва изцяло. Артистът е намерен. Аз просто искам да разкрия повече от неговите възможности. Той трябва да бъде провокиран, насочен и показан. Сцената на X Factor е мястото, където това в момента се случва.

На кастинга сподели, че си "цветен и усмихнат хаос". В какво се изразява той?

Цветността и хаосът ми изначално идват от моята същност. Аз съм много дръзка и жизнерадостна, организирана в едно и тотално дезорганизирана в друго, обичам хаоса в стаята си и подредбата по време на репетиции, обичам да съм цветно облечена, въпреки студеното и мрачно време. Еклектиката в мен самата ме прави щастлива. В мен живее едно дете и един възрастен, едно младо момиче и един възрастен артист. Представяте ли си за какъв хаос става дума...

Майка ти споделя, че си била доста щуро дете.

Ако питаме мама, тя всяка седмица беше в училище, заради някакъв проблем. Издържаше всичко с оптимизъм и усмивка на лицето. Не ѝ беше лесно, но тя винаги е подкрепяла моята различност, защото тя самата е вълнуващо различна. Не помня някога да съм била спокойна. В училище като си различна, децата ти се подиграват, и ти се превръщаш в един аутсайдер. Никога не съм се приемала като част от цялото. Масовката никога не е била моето предпочитание. Не държа личното ми пространство да е пълно с хора, които не ме разбират. Предпочитам качеството пред количеството.

Цитирам те: "Както казва тате: Отвъд страха се крие свободата. Аз съм свободна!" Какво е за теб свободата?

Да бъдеш такъв, какъвто си, без това да те кара да се чувстваш неудобно. Да имаш право да изразяваш себе си по начин, по който ти самият искаш. Свободата е светлината, която искаш да те огрее, а не тази, която искаш другите да осветят над теб. И както казва мама: "Най-приемливата религия в наши дни е вярата в себе си."

Сърцето ти е изпълнено с любов към семейството, към приятелите и......и към "и" с две много красиви сини очи. Там също е пълно, защото той също е вълнуващо различен...

Цялото интервю с Милена може да прочетете в списание Story. 

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.