“Маргаритка“ е финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2017/2018

“Опитът ми на музикалната ни сцена ме накара да осъзная, че в България няма качествено музикално съдържание на български език за деца, което да се превърне във видео и да ги забавлява и образова. Поканих мои приятели изпълнители и музиканти, които се отзоваха. Заедно записахме диск с детски песни. Някои имат вече видеа.”, това разказа за възникването на проекта “Маргаритка” певицата Виктория Величкова в “На кафе”.

“Маргаритка” е сред финалистите на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2017/2018, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред петимата финалисти през януари и февруари 2018 г. Тримата финалисти, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще определят кой ще е големият победител в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв.

“Маргаритка” е благотворителен проект. Благодарение на парите от продажбата на диска ние троим детски музикални площадки. Вече имаме една такава в парка в “Гео Милев” в София и тя се радва на изключителен интерес”, разказа Виктория и разкри подробности за още един благотворителен проект, който осъществява.

“Приказки без край” е една инициатива, която помага на децата по време на болничния им престой.  Изпращаме при тях интересни и популярни хора като ВенЗи и Михаела Филева, които скоро ще посетят някои софийски болници. Аз бях в детската клиника в МБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Тези срещи носят голяма радост на децата, които са подложени на тежки манипулации. По време на тези посещения в болниците измисляме по една чисто нова приказка. Записахме шест приказки, които са прочетени  от Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Христо Мутафчиев”.

Повече за инициативите “Маргаритка“ и “Приказка без край“ вижте във видеото от “На кафе”.