Отборите на Момичетата и Групите размениха "вокални юмруци" в седмия лайв на шоуто

В Нощта на дуетите именно Марио и Виктория напуснаха сцената на X Factor. В една от най-безпрецедентните надпревари в историята на шоуто между отбора на Момичетата и на Групите, пред елиминации бяха изправени единственият дует и Ева. "За нас беше невероятно преживяване. Продължаваме напред!", споделиха Марио и Виктория, които ще продължат със свой музикален път.

Снимки от лайв концерта може да видите в галерията ТУК

Емоции, продиктувани от наближаващия финал, се оказаха двигател за финалистите в седмия лайв. Йоана окончателно завоюва позиции в сърцето на Заки, който я обяви за свой фаворит. Малко по-късно една от най-оригиналните участнички в шоуто обра овациите за втори път в истински звезден дует с Ева и When you believe на Уитни Хюстън и Марая Кери. Конфликт, последван от сдобряване, се разигра между Милена Цанова, Саня и вокалния педагог – Искра Милкова. След неразбирателство по време на репетиции, финалистката призна, че има непокорен характер и се радва, че може да разчита безрезервно на своите ментор и педагог. 

4 Magic разплакаха Любо Киров с песен на един от истинските му кумири – Майкъл Джексън. "Може да звуча сантиментално, но това парче значи много за мен и се радвам, че го изпълнихте по този невероятен начин и с тази впечатляваща визия", сподели той след финала на Man in the mirror. Въпросът дали едно 15-годишно момиче може да надгради песен на Джон Ленън, се превърна в дебат за журито след изпълнението на Мирослава, която направи своя интерпретация на Imagine.

Следващата неделя финалистите ще се отправят към едно от най-големите изпитания за сезона – полуфинала на X Factor "Сътворението на звездите".

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.